Orientering vedrørende eventuelt fibernet.

Print Friendly, PDF & Email

Bestyrelsen fra Kaldred 1967 har efter et oplæg fra en af vore suppleanter haft et møde med Fibia, hvor vi undersøgte mulighederne for at få lagt fibernet ud i hele vort område, således at vi fremadrettet ville være sikret en fast og hurtig internetforbindelse til en rigtig god pris. Samfundet i dag bliver jo mere og mere bundet op på krav om ordentlig internetforbindelse, dels i kontakten med det offentlige, hvor det snart ikke er muligt at kommunikere med kommunen uden adgang til computer, og dels levering af tv i den ene eller anden form.

Grunden til at dette tilbud især kan have interesse, er fordi at, da vi er en forholdsvis stor forening på over 500 grundejere, skal vi faktisk kun være lidt over 100 der siger ja til dette tilbud, og så vil selve udlægningen af fibernet på alle vore veje være uden omkostning for os, og den enkelte grundejer, som ønsker dette, skal herefter kun betale for forbindelsen fra vejen og ind til husene, hvilket kan gøres for en engangsudgift på kr. 1.995 inkl. installation og montering af router/tilslutningsboks. Disse 1.995 kr vil ydermere være tilskudsberettiget ifølge ordningen for håndværkerfradrag, hvilket ca. vil halvere den reelle udgift til etablering. Dertil vil man selvfølgelig skulle betale for et abonnement, som i vores tilfælde vil beløbe sig til kr. 199 pr måned for en 50/50 mb forbindelse uden loft over forbrug, men fordi det netop er et fritidshusabonnement vil man kunne sætte det i bero i de måneder, man ikke bruger det, og så skal man kun betale kr 49 om måneden. Den samlede omkostning her og nu for de grundejere, der vælger at sige ja til dette tilbud vil altså være, kr. 1.995 i installation + 199 kr for den første måned i alt kr 2.194, og herefter kan man så vælge at sætte det i bero for 49 kr/md eller fortsætte med de 199 kr for en fast hurtig internetforbindelse, og der skal ikke betales noget før installationen er færdig hos den enkelte grundejer. Skulle man dog ønske kun at få forbindelsen ind til huset, men ikke i øjeblikket at gøre brug af denne, kan man for kr. 1.995 i installation, 199 kr for 1. md og 49 kr/md i 5 måneder i alt kr. 2.488, betale for det første obligatoriske halve år, og herefter opsige abonnementet.

Man kan desuden efter egen smag selv vælge eventuel tv-udbyder, men Fibia har via Waoo nogle gode tilbud, hvor man for eksempel for 100 kr ekstra om måneden kan få 28 kanaler tv, og hertil kan der så tilkøbes diverse foretrukne kanaler.

Vi har i samarbejde med Fibia fået oprettet en hjemmeside hos Fibia med navnet Kaldred67 , hvor der dels vil ligge oplysninger om alt vedrørende dette projekt, og dels vil der her være tilmelding til tilslutning, og man vil også løbende kunne orientere sig om, hvor mange der har tilsluttet sig, og hvor mange vi eventuelt mangler før projektet kan gå rigtigt i gang.

    ->   Tilmeldingsfrist er sat til 1. maj  ->   klik her for tilmelding  ->   TILMELD MIG

Alle nærmere oplysninger vil blive fremsendt via email til de medlemmer hvor vi har email adresser og til øvrige medlemmer pr. brev hurtigst muligt efter at hjemmesiden er kommet i gang, og ellers står bestyrelsen naturligvis til rådighed, hvis man skulle have brug for yderligere oplysninger.

Det kan i øvrigt på det kraftigste anbefales at i får opdateret jeres medlemsoplysninger med en email adresse, så vi hurtigt kan informere jer når der er nyheder af interesse for foreningens medlemmer.

Mvh Bestyrelsen

Dette indlæg blev udgivet i Info fra bestyrelsen. Bogmærk permalinket.